jueves, 27 de septiembre de 2012

What is Lifelong Learning?


El lifelong learning és un concepte perseguit per tot arreu: un aprenentatge flexible, divers i accesible en diferents edats i llocs. Promou l'aprenentatge no només a l'escola sinó també arreu en la vida de l'adult. Segons Delors (1996) podem basar-no en 4 gran pilars per construir l'educació del futur:
  1. Aprendre a saber: Centrar l'acció educativa més en donar eines d'aprenentatge que no pas en l'adquisició de coneixement.

  2. Aprenedre a fer: equipar les persones per treballar les necessitats de ara i les del futur, incloen innovació i adaptació a feines futures

  3. Aprendre per viure amb altres: resoldre conflictes assertivament, descobrir altres cultures i maneres de pensar, millorant la capacitat de comunicar, la resiliència i l'inclusió social.

  4. Aprendre per ser: l'educació que contribueix al desenvolupament complet d'una persona: ment i cos, intel·ligència, sensibilitat, espiritualitat i agraïment estètic.

The wiew from the Eurpean Commission:

According to the European Commission, the scale of current economic and social change, the rapid transition to a knowledge-based society and demographic pressures resulting from an ageing population in Europe are all challenges which demand a new approach to education and training, within the framework of lifelong learning.
Lifelong learning is defined as “all learning activity undertaken throughout life, with the aim of improving knowledge skills and competence, within a personal, civic, social and/or employment-related perspective”.



1 comentario: